viitori parinti

 • Viitori Parinti / Gravidute

 •     Cursurile pregatite pentru categoria Viitori parinti/ Gravide se adreseaza viitoarelor mamici care doresc sa fie pregatite la venirea pe lume a bebelusului lor.

  Cursuri :

  • Cursuri de educatie prenatala Lamaze
  • Gimnastica pentru gravidute
  • Curs de nutritie pentru gravide
  • Ingrijirea noului nascut

  Cursurile de educatie prenatala Lamaze :

        Ofera oportunitati  de discutare a temerilor pe care le-ati putea avea ca viitori parinti. Impreuna cu educatorul prenatal certificat Lamaze se vor purta discutii despre sarcina, nastere, alaptare, perioada de lauzie, ingrijire a bebelusului din primele zile, dandu-va mai multa incredere in pregatirea de parinte. De asemenea, se vor  invata metode de ameliorare a durerii in travaliu, inclusiv tehnici de masaj, relaxare si respiratie. Chiar daca aveti programata cezariana, nu se stie cand vor aparea contractiile ce pot declansa o nastere normala. In acest curs veti invata cum sa va dati seama daca sunteti in travaliu sau nu, dar si detalii despre cezariana si recuperarea post partum.

        Cursul cuprinde si Sedinta de Puericultura pentru viitori tati, în urma carora ei vor primi Atestatul de Puericultura care le va obţine 10 zile în plus de concediu pentru a fi alaturi de mama si copil, oricand in primele 6 luni după nastere. Multe cupluri participante la cursul de Lamaze, povestesc ca i-a ajutat sa se apropie si sa isi consolideze mai puternic relatia pentru ca au descoperit lucruri noi unul despre altul.

        Cursul este impartit in 4 sedinte, timp de 2 ore/sedinta. Inceperea seriei de cursuri prenatale Lamaze este ideal sa aiba loc in perioada 28-32 de sarcina.

  Taxa cursului este 300 RON/Cuplu.

   

  Subiectele care vor fi abordate in cele 4 intalniri sunt urmatoarele :

  Sedinta 1

  Anatomie, fiziologie si transformarea organismului in timpul sarcinii ( ultimul trimestru)+ familiarizarea termenilor care apar in nasterea

  Sedinta 2 

  Travaliul cu absolut toate detaliile: stadii, controlul durerii, măsuri de confort in timpul travaliului, tehnici de respiratie

  Sedinta 3 

  Interventiile medicale care pot sa apara in naștere, inclusiv cezariana

  Sedinta 4 

  Despre alaptare, puericultura si transformarea familiei la rolul de parinti

  Coordonator

  Cristina Rus, educator prenatal certificat Lamaze

  Cine este Cristina Rus?

  În primul rand este MAMĂ a 3 copilaşi frumoşi şi are o experienţă de părinţeală de peste 10 ani. A avut 2 naşteri: una vaginală, iar a doua (gemeralară) prin cezariană.

  În al doilea rând este Educator Prenatal Certificat Lamaze (LCCE), certificat de Lamaze International SUA, iar din experienţa practică şi teoria învăţată şi studiată odată cu certificarea vine în ajutorul viitoarelor mămici pentru a le uşura începutul rolului de MAMĂ care nu este deloc simplă. Câteodată intuiţia maternă nu este suficientă.

  De aici a pornit şi ideea de a preda cursuri Lamaze pentru viitoarele mămici. Este dornică de a împărtăşi şi cu alte mămici în devenire experienţa ei practică şi teoretică din toţi aceşti ani.

  Cursurile prenatale Lamaze au loc în Cluj, Floreşti, Baia Mare şi online pentru gravidele care nu sunt din localităţile menţionate mai sus sau din alte motive nu pot ajunge la cursurile propriu-zise.

  Cristina Rus este persoana care a trecut prin mai mulţi paşi până la certificare şi care promovează, susține și protejează nașterea normală nu numai prin educație și susținere, ci şi prin cursurile Lamaze de educaţie prenatală.