-
Parenting responsabil
Seminarii gratuite pentru părinţi!
Cu toţii ne iubim copiii şi vrem să aibă parte de o copilărie minunată. Cu toţii vrem să fim nişte părinţi buni.
Parenting Responsabil în grădiniţe este un proiect original, conceput de Alexandrina Megyesi, manager al centrului educaţional Round Hill Club, înfiinţat în anul 2015. Campania Parenting Responsabil deţine, în prezent, 10 ediţii ce s-au desfăşurat în grădiniţe, creşe şi spaţii de joacă pentru copii din Cluj-Napoca şi Floreşti. Proiectul are un scop educaţional, acela de a responsabiliza şi informa comunitatea clujeană, că stă în puterea noastră de părinţi să fim echilibraţi, pentru a reuşi mult mai uşor să creştem o generaţie de copii fericiţi, responsabili, creativi, cu o stimă de sine crescută.
Fiecare ediţie de educaţie a avut alături cei mai bine pregătiţi specialişti clujeni, în parenting, responsabili în informarea corectă a părinţilor.
Cu sprijinul partenerilor, care au crezut în acest proiect, am facilitat accesul gratuit al părinţilor la aceste seminarii.
Dacă acest proiect vă încântă şi doriţi un parteneriat educaţional în vederea creşterii gradului de educaţie al părinţilor, ne puteţi contacta pentru detalii la numărul de telefon 0753 466 632.
Vă mulţumim că ne urmăriţi.
-
Campanie de informare a părinţilor în grădiniţe
Ediţia martie 2020
Mulţumim grădiniţelor şi partenerilor implicati în susţinerea acestui proiect!
🤠 La ce te gândești când auzi “𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗻𝗼𝗻𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮̆”?
Auzim tot mai mult vorbindu-se despre 𝒄𝒐𝒑𝒊𝒊 𝒗𝒊𝒐𝒍𝒆𝒏𝒕̦𝒊, despre 𝒃𝒖𝒍𝒍𝒚𝒊𝒏𝒈 și despre 𝒄𝒐𝒏𝒇𝒍𝒊𝒄𝒕𝒆 de tot felul. Conflicte între copii, între părinți, între părinți și copii, între educatoare și copii, între părinți și educatoare. 𝐂𝐮𝐦 𝐚𝐛𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐥𝐢𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞? Cum vă simțiți după un conflict? Cum e relația cu persoana cu care ati intrat în conflict? Știati că într-o zi într-o grupă de grădiniță există cel puțin 30 de conflicte între copii pe care educatoarea trebuie să le gestioneze?🧐 𝐂𝐮𝐦 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐥𝐢𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢? Ati observat că există de fiecare dată o victimă și un “abuzator” sau aveți o atitudine neutră plină de curiozitate? Știati că modul în care educatoarea gestionează conflictele poate duce la creșterea sau scăderea frecvenţei acestora cu până la 80%? Ce putem face noi ca educatoare pentru a scădea frecvenţa conflictelor la grupă? Ce putem face pentru a crește frecvenţa comportamentelor prosociale? Ce pot face părinții pentru a obține cooperarea propriilor copii și pentru a gestiona comportamentele nedorite?
😊Comunicarea nonviolenta ne învață cum să avem relații armonioase cu cei din jur, cum să fim atenți atât la emoțiile și nevoile noastre, cât și la emoțiile și nevoile celeilalte persoane. Pentru că știm cu toții că atunci când avem relații armonioase ne simțim mult mai fericiţi. Dacă vrem să obținem cooperarea copiilor, mai întâi e important 𝙨𝙖̆ 𝙣𝙚 𝙘𝙤𝙣𝙚𝙘𝙩𝙖̆𝙢 𝙖𝙪𝙩𝙚𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙘𝙪 𝙚𝙞 𝙡𝙖 𝙣𝙞𝙫𝙚𝙡 𝙚𝙢𝙤𝙩̦𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝙨̦𝙞 𝙖𝙥𝙤𝙞 𝙨𝙖̆ 𝙡𝙚 𝙘𝙤𝙧𝙚𝙘𝙩𝙖̆𝙢 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙢𝙚𝙣𝙩𝙚𝙡𝙚.
🌱 Fără conectare nu putem obține corectare.📚Facilitator: Psiholog Alexandra Jarda,
Absolventă a Facultăţii de psihologie și a Masteratului de Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie🌸 Tema dezbătută:
𝑮𝒂𝒕𝒂 𝒄𝒖 𝑵𝑼 𝑽𝑹𝑬𝑨𝑼! 𝑪𝒖𝒎 𝒐𝒃𝒕̧𝒊𝒏𝒆𝒎 𝒄𝒐𝒐𝒑𝒆𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒐𝒑𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒑𝒓𝒊𝒏 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒏𝒐𝒏𝒗𝒊𝒐𝒍𝒆𝒏𝒕𝒂̆?Desfăşurătorul programului Campaniei de Parenting Responsabil în grădiniţele clujene:
————————————-
👉 Grădiniţa cu PP ASCHIUŢĂ
Str. Fabricii, nr. 55
Joi, 19 martie de la orele 16:30
—————————————
👉 Grădiniţa cu PP ALBINUŢA
Str. Grigore Alexandrescu, nr. 21
Luni, 23 martie de la orele 16:00
——————————————-
👉 Grădiniţa cu PP PARFUM DE TEI
Str. Decebal nr. 49-51
Marţi, 24 martie de la orele 16:00
——————————————–
👉 Grădiniţa cu PP MĂMĂRUŢA
Str. Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 124
Miercuri, 25 martie de la orele 16:00🍀 Multumim partenerului nostru, Spiridusii Veseli 🍀
“𝗦𝗽𝗶𝗿𝗶𝗱𝘂𝘀̧𝗶𝗶 𝗩𝗲𝘀𝗲𝗹𝗶” 𝗻𝘂 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝘂𝗻 𝗹𝗼𝗰 𝗺𝗮𝗴𝗶𝗰 𝗱𝗲 𝗷𝗼𝗮𝗰𝗮̆, 𝗰𝗶 𝘀̧𝗶 𝘂𝗻 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂 𝗰𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃 𝗮𝘁𝗮̂𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶, 𝗰𝗮̂𝘁 𝘀̧𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗺𝗮̆𝗺𝗶𝗰𝗶. 𝗜̂𝗻 𝗰𝗮𝗱𝗿𝘂𝗹 𝗮𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿𝗲𝗹𝗼𝗿 𝘀𝗶 𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽-𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗿𝗲𝗰𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲, 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁̧𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝘀̧𝗶 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆, 𝗺𝗮̆𝗺𝗶𝗰𝗮 𝘃𝗮 𝗮𝘃𝗲𝗮 𝗯𝘂𝗰𝘂𝗿𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝘀𝗲 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘅𝗮, 𝗮 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮 𝘀̧𝗶 𝗶̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝗹𝗮𝘀̧𝗶 𝘁𝗶𝗺𝗽 𝗱𝗲 𝗮 𝘀𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗰𝗿𝗲𝘀̧𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘀̧𝗶 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶.Colaboratori educaţionali:
PlayHub Cluj-Napoca
JumpingHouse
MakerKID
Centrele educationale mentionate mai sus vin în întâmpinarea nevoii copiilor de a interacţiona cu noi spatii educative, dar si de joacă, recent deschise in oraşul nostru, pregătind ateliere educative, de explorare, ingineresti si creative dedicate copiilor din grădiniţele participante.Parteneri media: Transilvania Reporter, Clujul Copiilor
*𝑁𝑜𝑡𝑎̆:
Campania Parenting Responsabil în grădinitele clujene este un proiect conceput şi organizat de Round Hill Club. Întâlnirile educative de parenting se desfăşoară GRATUIT pentru părinţii grădiniţelor participante şi cadrele didactice din învăţământul preşcolar. Ediţia din martie 2020 se va desfăşura în 4 grădiniţe din Cluj-Napoca în zilele de 19, 23, 24 şi 25 MARTIE. Sunt bineveniţi şi părinţii ce urmează să-şi înscrie copiii la grădiniţele participante.
‼️ INTRAREA ESTE LIBERĂ.
-
Campanie de informare a părinţilor
Ediţia martie 2019
La cea de-a Xa editie a campaniei Parenting Responsabil am abordat aspectul emotional al alimentatiei copilului.
- Sa avem incredere in lucrurile de bun simt, in instinctele noastre.
- Un copil care nu primeste afectiune, atentie din partea familiei va ajunge sa se refugieze in mancare.
- Sanatos, inseamna variat. Sa ne hranim copiii cat mai putin industrializat.
- Cu ajutorul jocurilor despre alimente putem pregati retete sanatoase si gustoase pentru copiii nostri.
Alaturi de noi s-au aflat Dr. Madalina Indrie, medic primar în diabet, nutriţie şi boli metabolice, specialist în obezitate si nutritionist-dietetician Diana Crisan, de la centrul medical Synobis Medical.
Multumim partenerului Dinoland.ro, jucarii educative, creative, de cea mai buna calitate pentru bebelusi si copii de orice varsta.
Multumim bigstep.ro , incaltamintea potrivita pentru copilul tau, produse recunoscute si recomandate de Asociatii Medicale de specialitate din intreaga lume
Multumim Zebra Catering Cluj, pentru preparate proaspete, gustoase si fara adaosuri nenecesare
Multumim Tabere copii “Camps 4U” , pentru programele educative dedicate copiilor, organizate in natura, pline de aventura si experiente de neuitat.De asemenea, multumim gradinitelor si parintilor implicati pentru primirea si sustinerea acestui proiect!
Alimentaţia copiilor – Responsabilitatea părinţilor
Alimentația corectă din perioada copilăriei este un factor important care determină creșterea și dezvoltarea armonioasă, îmbunătăţirea capacității congnitive (gândirea, memoria, atenția, concentrarea) şi o rezistență crescută la efort.
Obiceiurile alimentare deprinse în această perioadă conturează alegerile făcute în viitor și se reflectă asupra stării de sănătate. De aceea părinții au un rol esențial în educarea copiilor în scopul adoptării unei alimentații potrivite.🗣 Invitat:
dr. Mădălina Indrie – Centru medical Synobis
medic primar în diabet, nutriţie şi boli metabolice, specialist în obezitate
Tema întâlnirilor:
Alimentaţia copilului între parenting şi hrană sănătoasăDesfăşurătorul programului Campaniei de Parenting Responsabil:
————————————-
👉 Grădiniţa cu PP Parfum de Tei
Str. Horea nr. 23
luni, 18 martie de la orele 16:00
consilier şcolar Trif Delia
Consilierea preşcolarilor. Consilierea părinţilor.
—————————————
👉 Grădiniţa cu PP Parfum de Tei
Str. Decebal nr. 49-51
marţi, 19 martie de la orele 16:00
consilier şcolar Stan Lidia
Consilierea preşcolarilor. Consilierea părinţilor.
——————————————-
👉 Grădiniţa cu PP Universul Copiilor
str. Al. Moldoveanu nr. 5-7
miercuri, 27 martie de la orele 16:30
——————————————–
👉 Sediul NTT DATA România
str. Constanţa nr. 19-21, sala Platon
joi, 28 martie de la orele 17:00
——————————————–Campania de Parenting Responsabil desfăşoară întâlniri educative de parenting în zilele de 18, 19 şi 27, 28 martie 2019 în cadrul a 3 grădiniţe şi în sala Platon, NTT Data.
🔔 Înscrieri prin sms la 0753 466 632 sau pe e-mail: info@roundhillclub.ro menţionând ziua, locaţia şi numărul de persoane.
Sunt asteptaţi toţi părinţii interesaţi de modalităţi de implementare a unor obiceiuri alimentare sănătoase.‼️ INTRAREA ESTE LIBERĂ.
Mulţumim Partenerilor:
Dinoland.ro
bigstep.ro
Zebra Catering Cluj
Tabere copii “Camps 4U”
Synobis Medical
-
Campanie de informare a părinţilor
Ciclu de conferinţe, ediţia noiembrie-decembrie 2018
La miniconferintele de parenting am intalnit parinti si educatori dornici sa fie mai buni in relatia cu copiii, sa le inteleaga mai bine nevoile si comportamentele problematicd la clasa si acasa. Psiholog Alexandra Jarda ne-a prezentat o incursiune in notiunea de inteligenta emotionala, de recunoastere a emotiilor de baza dar si tehnici de stimulare a inteligentei emotionale a copiilor. Multumim tuturor participantilor pentru interesul temelor propuse in aceasta editie. De asemenea, multumim partenerilor care ne-au sustinut, facilitand astfel intalniri de parenting intre specialisti si parinti sau educatori. Groupama Asigurari #asigurarideviata #asiguraridelocuinta #asiguraridesanatate bigstep.ro #incaltamintepentrucopii Cofetaria Lemnul Verde #cofetarialemnulverde
Vino la Parenting Responsabil
Marţi, 11 decembrie de la orele 17.30Tematica: Dezvoltarea inteligenţei emoţionale în relaţia părinte-copilLocaţie: Centrul de recuperare MIRA – Terapie Vojta şi Kinetoterapie Cluj, str. Donath, nr. 8, cartier Grigorescu🍀Cunoașteți persoane care nu au avut rezultate școlare excelente si cu toate acestea au ajuns să aibă cariere de succes?🌺Dar persoane care au avut rezultate excelente în școală și cu toate acestea nu au carierele pe care și le-ar dori?
Ce face diferenţa între aceste două categorii de persoane?
Care sunt abilitățile care ne ajută să avem succes în viaţă?
De ce abilități are nevoie un copil pentru a se adapta cât mai bine la mediu?
Până de curând se credea că succesul adaptării la cerinţele mediului ţine de nivelul de dezvoltare al abilităților intelectuale, separând raționalitatea de emoții. Ultimele cercetări au arătat că un nivel ridicat de abilități intelectuale poate contribui la rezultate bune în diferite domenii, dar nu e suficient pentru o bună adaptare și nici nu asigură succesul în viață. Astfel, dezvoltarea emoțională joacă un rol major în adaptarea cu succes la mediu.
📚Facilitator: psiholog Alexandra Jarda,
Absolventă a Facultăţii de psihologie și a Masteratului de Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapieCampanie GRATUITĂ pentru părinţi şi educatori, sustinută de—–———-—–
– Hai să-ti pun căciulița!
– Nu vreau!Te întrebi de multe ori de ce se comportă copilul tău într-un anume fel?
Uneori e agitat, nu te ascultă și nu întelegi de ce se comportă așa?
Simți că ai epuizat toate metodele și că nimic nu mai pare să funcționeze?
Ai vrea să afli mai multe despre cauzele comportamentelor copiilor?
Educatoarea îți spune că al tău copil nu ascultă la grădiniță și tu nu înțelegi cum e posibilă o astfel de remarcă deoarece acasă e foarte ascultător?
… sau ești chiar tu educatoarea și simți că nu mai știi cum să gestionezi comportamentele celor mici?
Simți că nu reușești să comunici părinților anumite aspecte privind comportamentele la clasă?Vino la Parenting Responsabil
în perioada 26 noiembrie – 11 decembrie!
Campanie GRATUITĂ pentru părinţi şi educatori, sustinută de Groupama Asigurari, bigstep.ro şi Cofetaria Lemnul Verde.
Parenting Responsabil este un proiect conceput şi organizat de Round Hill Club.Întâlnirile educative de parenting vor fi susținute de psiholog Alexandra Jarda, temele fiind:
Cum gestionăm comportamentele dificile la clasă și acasă?
Dezvoltarea inteligenței emoționale în relația părinte copilINTRAREA ESTE LIBERĂ.
Pentru rezervări vă rugăm să ne contactați prin sms la 0753 466 632 sau pe e-mail: info@roundhillclub.ro menţionând ziua, locaţia și numărul de persoane.Mulţumim partenerilor care ne sunt alături:
Groupama Asigurari
bigstep.ro
Cofetaria Lemnul Verde
-
Campanie de informare a părinţilor
Ciclu de conferinţe, ediţia mai 2018
Concluzii la final de campanie:
Prin terapia fizică, kinetoterapeuţii tratează afecţiuni medicale sau leziuni ce limitează capacitatea de mişcare a oamenilor, ca să îşi recapete această funcţie. Un program personalizat de terapie fizică poate ajuta pacienţii să îşi imbunătăţească starea generală de sănătate.
Prin kinetoterapie se urmăreşte:
- corectarea posturii și a aliniamentului corpului pe zone specifice;
- creșterea forței musculare;
- creșterea mobilității articulare;
- creșterea rezistenței musculare;
- creșterea elasticității musculare;
- coordonarea controlului și echilibrului corporal;
- reeducarea respirației;
- antrenarea la efort;
- reeducarea sensibilității;
Fundaţia Un Zâmbet cu MIRA poate fi alegerea perfectă pentru copilul tău, fiind formată dintr-o echipă de kinetoterapeuţi cu experienţă în lucrul cu copiii.
Mulţumim partenerilor noştri pentru susţinerea acestei ediţii desfăşurată în cadrul grădiniţelor din Cluj-Napoca: bigstep.ro, dinoland.ro, Gecko parc
Campania Parenting Responsabil este o serie de evenimente cu scopul de a informa corect şi util părinţii. Pentru o dezvoltare armonioasă a copilului este nevoie de implicarea părinţilor printr-o informare corectă asupra sănătăţii copilului cât şi prin petrecerea unui timp de calitate împreună cu el. Fiecare seminar de educaţie este menit să aducă medici pediatrici, specialişti, psihologi cu scopul de a prezenta informaţii, de a oferi răspunsuri, soluţii, idei şi de a uşura responsabilitatea părintelui.
Dacă micuţul vostru are probleme la mers, ACUM e momentul să consultaţi un specialist kinetoterapeut de la Fundaţia de la “Un Zambet pentru MIRA”. S-ar putea să nu fie nimic, dar s-ar putea să aibă probleme de mers. Astfel, orice zi trecută fără exerciţii de corectare agravează problema.
Ce probleme de mers pot avea copiii?
La ce să fim atenți și când trebuie să mergem cu copilul la ortoped?
La ce ar trebui să fiţi atenți când cumpărati încălțăminte pentru copii?Pentru a ne asigura că dezvoltarea fizică a copilului se face armonios trebuie să fim atenţi și la postura sa. Putem să luăm măsurile care se impun, astfel încât micuții noștri să se bucure de o postură corectă implicandu-I în diverse jocuri, explicându-le de ce este important să aibă o postură corectă şi motivându-i să iubească un sport.
În perioada 15-22 mai 2018, la cea de a VIII-a ediție a ciclului de conferințe Parenting Responsabil, un proiect by Round Hill Club, vă aşteptăm cu drag să puneţi întrebări specialistului în cadrul seminariilor organizate în grădiniţele participante în Cluj-Napoca.
Mulţumim partenerilor care ne sunt alături: bigstep.ro, Dinoland.ro si Gecko Parc
Locul şi data desfăşurării:
Grădiniţa cu PP Aşchiuţă
str. N. Pascaly nr. 2-4
marţi, 15 mai de la orele 16:00
————-
Mersul corect, postura şi dezvoltarea fizică armonioasă a copiluluiGrădiniţa cu PP Degeţica
str. Venus nr. 20-22
miercuri, 16 mai de la orele 16:00
————Mersul corect, postura şi dezvoltarea fizică armonioasă a copilului
Grădiniţa cu PP Trenuleţul Veseliei
str. Campeni nr. 3 C
joi, 17 mai de la orele 16:00
————
Mersul corect, postura şi dezvoltarea fizică armonioasă a copiluluiGrădiniţa cu PP Licurici
str. Arinilor nr. 2-4
marţi, 22 mai de la orele 16:00
————-
Mersul corect, postura şi dezvoltarea fizică armonioasă a copilului
Pregătirea pentru şcoalăIMPORTANT!
Seminariile se adreseaza parintilor si sunt GRATUITE!
Tema propusa este una care va atrage, dar nu frecventati gradinita participanta?
Ne puteti contacta pe mail la info@roundhillclub.ro sau la telefon 0753 466 632 pentru o confirmare de participare.
-
Campanie de informare a părinţilor
Ciclu de conferinţe, ediţia martie 2018
Concluzii la final de campanie:
Peste 120 de părinţi au fost îndrumaţi de medici stomatologi să supravegheze cu atenţie sănătatea şi igiena orală a preşcolarilor într-un mod cât mai corect. Prevenţia cariilor, metode eficiente şi corecte de îngrijire şi protejare a dinţilor de lapte / definitivi, precum şi rolul alimentaţiei în sănătatea danturii la copii au fost principalele probleme dezbătute.
Unul dintre obiectivele ediţiei actuale a campaniei a fost susţinerea fundaţiei “Un zâmbet cu MIRA” din Cluj-Napoca, cu o donaţie în valoare de 750 de lei. Centrul se adresează persoanelor ce întâmpină dificultăţi în a susţine financiar recuperarea copiilor cu afecţiuni ortopedice sau neurologice.
Mulţumim grădiniţelor Parfum de Tei, Albinuţa, Lumea copiilor şi Mica Sirena care ne-au găzduit; Ziua, Transilvania Reporter şi DeWeekend care ne-au promovat şi mai ales partenerilor care ne-au fost alături: bigstep.ro, Zebra Catering Cluj, Maradent, Podul Cu Jucării, Adrenalin Park , Lecom Birotica Ardeal
Campania Parenting Responsabil este o serie de evenimente cu scopul de a informa corect şi util părinţii. Pentru o dezvoltare armonioasă a copilului este nevoie de implicarea părinţilor printr-o informare corectă asupra sănătăţii copilului cât şi prin petrecerea unui timp de calitate împreună cu el. Fiecare seminar de educaţie este menit să aducă medici pediatrici, specialişti, psihologi cu scopul de a prezenta informaţii, de a oferi răspunsuri, soluţii, idei şi de a uşura responsabilitatea părintelui.
În ediţia din martie 2018 vom dezbate mituri şi realităţi privind sănătatea dentară a copilului. Caria dentară, cea mai întâlnită afecţiune a copilariei, poate fi prevenită în proporţie de 80% prin măsuri preventive. Iar acesta nu este un mit! Din păcate, mulţi părinţi nu consideră îngrijirea dinţilor temporari ai copiilor o prioritate, plecând de la premisa că dinţii de lapte ai copiilor vor fi înlocuiţi cu cei definitivi. Alimentele, fructele şi variatele deserturi sunt agreate de cei mici, în special daca sunt dulci. Dar sunt şi bune pentru copilul mic? Ce rol au dulciurile şi ce înseamnă acestea în sănătatea dinţilor?
§ Vom discuta de ce este important să duci copilul de mic la medicul ortodont.
§ Cum putem preveni apariția cariei!
§ Igiena dentară, măseluța de 6 ani și importanța sigilării timpurii.
§ Vom dezbate și mitul potrivit căruia ”Copilul care nu mănâncă dulciuri, nu va avea carii.”În perioada 21-28 martie 2018, la cea de a VII-a ediție a ciclului de conferințe Parenting Responsabil, organizat de Round Hill Club, vă aşteptăm cu drag în grădiniţe, la seminariile GRATUITE organizate în sprijinul părinţilor.
Mulţumim partenerilor care ne sunt alături: bigstep.ro, Zebra Catering Cluj,Maradent, Podul Cu Jucării, Adrenalin Park , Lecom Birotica Ardeal
Ca de fiecare dată încercăm să aducem un plus de valoare campaniei noastre pentru comunitatea clujeană. În această ediţie sprijinim un grup frumos de tineri kinetoterapeuţi de la Un Zambet pentru MIRA. Acest centru se adresează persoanelor ce întâmpină dificultăţi în a susţine financiar recuperarea copiilor cu afecţiuni ortopedice sau neurologice. Un Zambet cu MIRA
Programul conferințelor
Grădiniţa cu PP Parfum de tei
str. Horea, nr. 23
miercuri, 21 martie de la orele 16:00
Dr. stomatolog Sabina Scorţescu– Cabinet Stomatologic MaraDent
Periajul corect şi sigilarea dinţilor definitive
Consilier şcolar Trif Delia – Consiliere preşcolarăGrădiniţa cu PP Parfum de tei
str. Decebal, nr. 49-51
joi, 22 martie de la orele 16:00
Dr. Rotaru Doina Iulia – Cabinet medical Medicina Dentara dr. Rotaru Doina Iulia, str. Ilie Macelaru, nr. 7
Profilaxia cariei
Consilier şcolar Stan Lidia – Consiliere preşcolarăGradinita cu PP Albinuta
str. poet Grigore Alexandrescu nr. 27
luni, 26 martie 16:00
Dr. stomatolog Sabina Scorţescu– Cabinet Stomatologic MaraDent
Periajul corect şi sigilarea dinţilor definitiviGradinita cu PP Lumea copiilor
str. Septimiu Albinii nr. 91
marti, 27 martie de la orele 16:00
Dr. stomatolog Sabina Scorţescu – Cabinet Stomatologic MaraDent
Rolul dulciurilor şi ce înseamna ele pentru sănătatea dinţilorGradinita cu PP Mica Sirena
str. Al. Vlahuta nr. 59
miercuri, 28 martie de la orele 16:00
Dr. stomatolog Sabina Scorţescu – Cabinet Stomatologic MaraDent
Rolul dulciurilor şi ce înseamnă ele pentru sănătatea dinţilorIMPORTANT!
Seminariile sunt GRATUITE!
Dacă sunteţi părinte al altei grădiniţe decât cele participante şi doriţi să participaţi la temele propuse în această campanie, vă puteţi înscrie printr-un e-mail la info@roundhillclub.ro sau la telefon 0753 466 632
-
Campanie de informare a părinţilor
Ciclu de conferinţe, ediţia octombrie 2017
Fiecare proces de integrare în grădiniță este unic pentru fiecare copil și familie, iar facilitarea acestui proces depinde de copil, părinți și grădiniță.
Momentul integrării în grădiniță a copilului face parte din primele experiențe sociale ale copilului. Totul este nou: sala de joaca, jucăriile, persoane și copii la care trebuie să se acomodeze fără prezența mamei și a tatălui. De aceea, acest moment este deosebit de sensibil pentru copil, dar și pentru părinți şi se recomandă a fi abordat cu multă delicateţe, atenţie, sprijin şi afecţiune.
Interacțiunea copiilor cu părinții poate îngreuna sau ajuta la adaptarea la grădiniță.
Psihoterapeutul drd. Iulia Butean, ne ajuta cu o serie de raspunsuri la tema propusă în această ediţie Adaptarea copilului la grădiniţă şi în alte contexte sociale
1-Grădiniţa cu PP Poieniţa
Str. Alverna nr. 63
luni, 9 octombrie de la orele 162-Grădiniţa cu PP Micul Prinţ
Aleea Herculane nr. 13
marti, 10 octombrie de la orele 16:303-Grădinita cu PP Dumbrava Minunată
str. Poet Grigore Alexandrescu nr. 47
miercuri, 11 octombrie de la orele 16:154-Grădinita cu PP Mămăruţa
b-dul 21 Decembrie 1989 nr. 124
joi, 12 octombrie de la orele 16:005-Grădinita cu PP Bambi
calea Motilor nr. 58
luni, 16 octombrie de la orele 16:00Cea de a VI-a ediție a ciclului de conferințe Parenting Responsabil, organizat de Round Hill Club şi gradinitele participante, se desfasoara in perioada 9 – 16 octombrie 2017. Mulţumim partenerilor care ne sunt alături: reginamaria.ro, dinoland.ro, bigstep.ro si adrenalinpark.ro
Deoarece vrem să aducem zâmbete pe faţa părinţilor şi a copiilor, împreună cu partenerii noştri v-am pregătit mici surprize:
- vouchere pentru o consultaţie pediatrică la policlinica Regina Maria
- prin tragere la sorţi, premii constând în bilete cu acces gratuit la Adrenalin Park,
- lectură pentru copii pe durata desfăşurării conferinţei,
Seminariile sunt gratuite!
Dacă doriti sa participati, desi nu sunteti parinte din gradinita participanta, va puteti inscrie printr-un e-mail la info@roundhillclub.ro.Contact si detalii la telefon: 0753 466 632, e-mail: info@roundhillclub.ro
-
Campanie de informare a părinţilor
Ciclu de conferinţe, ediţia mai 2017
Parenting Responsabil, un ciclu de conferințe itinerante în grădiniţe, cu participare gratuită, menit să simplifice accesul la informații corecte privind creşterea şi îngrijirea copilului cu ajutorul sfaturilor primite din partea medicilor psihologi şi a medicilor pediatrii.
În perioada 4 – 11 mai, la cea de a V-a ediție a ciclului de conferințe Parenting Responsabil, organizat de Round Hill Club, vă aşteptăm cu drag la seminariile organizate în sprijinul părinţilor. Psihologul ne va prezenta impactul tehnologiei digitale asupra inteligenţei copilului şi cum gestionăm comportamentele dificile ale copiilor. Iar medicul stomatolog ne va sfătui cum menţinem igiena dentară la copii.
Mulţumim partenerilor care ne sunt alături: dinoland.ro, bigstep.ro
Programul conferințelor:
Grădiniţa cu PP Bambi
Str. Otetului nr. 3
în 4 mai de la orele 16:45
Dr. psiholog Oana Luiza Rebega
Timpul în faţa ecranelor – copiii în era digitalăGrădiniţa cu PP Bambi
Calea Motilor nr. 58
în 8 mai de la orele 16:45
Dr. psiholog Oana Luiza Rebega
Cum gestionăm emoţiile puternice şi comportamentele dificileGradiniţa cu PP Parfum de Tei
str. Decebal nr. 49-51
în 9 mai de la orele 16:30
Dr. stomatolog Diana Andreica
Periajul corect. Sigilarea dinţilor definitivi
Consilier şcolar Maria Obancea
Consilierea preşcolarilor. Consilierea părinţilor.Gradiniţa cu PP Parfum de Tei
str. Horea nr. 23
în 10 mai de la orele 16:00
Dr. stomatolog Melinda Imecs
Dentistul nu e Bau-Bau, e prietenul meu
Consilier şcolar Trif Delia
Consilierea preşcolarilor. Consilierea părinţilor.Gradiniţa cu PP Micul Prinţ
Aleea Herculane nr. 13
în 11 mai de la orele 17:00
Dr. psiholog Oana Luiza Rebega
Cum gestionăm emoţiile puternice şi comportamentele dificileIMPORTANT!
- Seminariile sunt GRATUITE!
- Dacă sunteţi părinte al altei grădiniţe decât cele participante şi doriţi să participaţi la temele propuse în această campanie, vă puteţi înscrie printr-un e-mail la info@roundhillclub.ro sau la telefon 0753 466 632
-
Campanie de informare a părinţilor
Ciclu de conferinţe, ediţia noiembrie 2016
Fiecare parinte isi doreste un copil, care atunci cand va ajunge la varsta adulta sa fie un individ responsabil, autonom, care se intelege bine cu oamenii din jurul lui, este fericit, echilibrat si poate sa rezolve situatiile dificile din viata lui si a familiei cu multa flexibilitate.
Cum putem creste in acest mod copiii si cum putem sa ii ajutam ca sa devina versiunea lor cea mai buna? Prin INDRUMARE, care nu inseamna altceva decat disciplina si trasarea unor limite sanatoase. Iar copiii de la varste foarte fragede au nevoie de astfel de limite si directii sanatoase, care sa ii ajute sa se simta in siguranta alaturi de adultul care ii modeleaza si ii ofera iubire in acelasi timp.
“Copiii au nevoie de iubirea noastra mai ales atunci cand par sa o merite cel mai putin“ – spune Harold Hubert. Dar de ce mai mult in acele momente dificile? Pentru ca atunci putem sa il ajutam cel mai mult pe micutul nostru in procesul lui de crestere oferindu-i un model covarsitor pentru a intelege ca nimeni nu este perfect, greseala este o normalitate si ca relatiile cu ceilalti desi se mai rup se pot repara prin iubire, intelegere si atentie oferita nevoilor profunde ale celuilalt.
Multumim psihologilor Iulia Butean si Melinda Kemenyfi pentru strategiile si limitele propuse parintilor interesati de conectarea cu copilul in situatii dificile si atragerea cooperarii copilului in diverse activitati.
In aceasta editie am fost onorati de sustinerea din partea Elmafarm, Bigstep, Podul cu jucarii, Ziua de Cluj, Transilvania reporter si blogul DeWeekend, parteneri responsabili si implicati in a darui parintilor acces la informatii de actualitate privind educarea copiilor.Copiii AU NEVOIE de limite!
Limitele pe care le impun părinții constituie, totuşi, zona de siguranță în interiorul căreia copiii pot crește armonios, liberi, creativi, responsabili și cu respect pentru cei din jur.
Impunerea limitelor este însă o mare provocare pentru părinți. Pornim de la două întrebări: Cât(e)? și Cum?În perioada 7-11 noiembrie 2016 vă aşteptăm la a -4 a ediţie a ciclului de conferinţe „Parenting Responsabil” organizate în grădiniţele şi creşele din Cluj-Napoca.
Mulţumim partenerilor care ne sunt alături: Elmafarm, bigstep.ro, Podul Cu JucăriiGrădiniţele participante sunt:
Creşa Patrocle şi Grădiniţa cu PP Micul Prinţ
aleea Herculane nr. 13
în 7 noiembrie de la orele 16:00
Drd. psihoterapeut Iulia Butean
Cum să impunem limite sănătoase copiluluiCreşa Tom Degeţel şi Grădiniţa cu PP Mămăruţa
str. Traian Vuia nr. 87
în 8 noiembrie de la orele 16:00
Drd. psihoterapeut Iulia Butean
Conectarea cu copilul în situaţii dificileCreşa Prichindel şi Grădiniţa cu PP Licurici
str. Arinilor nr. 2-4
în 9 noiembrie de la orele 16:00
Psiholog Melinda Kemenyfi
Conectarea cu copilul în situaţii dificileGrădiniţa şi cresa Ary Kindergarten
str. Bucureşti nr. 31
în 10 noiembrie de la orele 16:00
Psiholog Melinda Kemenyfi
Cum atragem cooperarea copiluluiSeminariile sunt gratuite!
Dacă sunteţi părinte al altei grădiniţe decât cele participante şi doriţi să participaţi, avem rugămintea să vă înscrieţi printr-un e-mail la info@roundhillclub.ro.Informaţii la telefon: 0753 466 632, e-mail: info@roundhillclub.ro
Pagina organizatorului: roundhillclub.ro/parentingresponsabil
-
Atelierele Aptamil Junior IQ
Septembrie - Octombrie, 2016
Știai că în primii 3 ani creierul copilului se dezvoltă în proporție de 80%?
Centrul nostru educaţional în parteneriat cu gradinițe și centre educaționale din 15 județe organizează atelierele Aptamil Junior IQ pentru dezvoltarea cognitivă a copilului. Aceste ateliere sunt dedicate părinților cu copii cu vârstă până în 3 ani şi vor avea loc pe parcursul a două luni: septembrie şi octombrie.
Înscrie-te gratuit la unul din atelierele Aptamil Junior pentru dezvoltarea cognitivă.
-
Campanie de informare a părinţilor
Ciclu de conferinţe, ediţia mai 2016
Dragii nostri,
A fi parinte e un lucru minunat, dar deloc usor. Viata de parinte este plina de provocari!
Mamele sunt asaltate de sfaturi inca de cand sunt insarcinate si parintii primesc o multime de informatii despre cum ar trebui sa isi creasca copilasul, unele contradictorii si derutante pentru un parinte.
E foarte important ca atunci cand e vorba de sănătatea noastră si a copiilor noștri, sa apelam la medici specialiști. Astfel, informatiile obtinute sunt folosite exclusiv in beneficiul copiilor. Sansa de a asculta abordari ale diferitelor probleme cu care ne confruntam ca parinti, conexiunea parinte-medic, informatiile pretioase ale medicilor, toate acestea pot aduce o schimbare de bine in felul cum ne crestem copiii.
Campania Parenting Responsabil, editia a-3-a cu o structura interactiva s-a desfasurat in 5 gradinite clujene adunand in jur de 160 de parinti. Suntem recunoscatori pentru prezenta fiecarui participant –parinti, medici, parteneri – si avem increderea de a merge mai departe pentru ca am simtit ca sunteti alaturi de noi si ca putem face impreuna lucruri valoroase.
Părinţii, copiii şi ceilalţi membri ai comunităţii pot deveni parteneri în educaţie, astfel creându-se o comunitate de suport. Grădiniţa reprezintă un sprijin pentru comunitate şi nu doar un loc în care copiii îşi însuşesc cunoştinţe. Din acest motiv, parteneriatele devin o componentă esenţială şi necesară în organizarea grădiniţei, iar toţi cei implicaţi trăiesc experienţe valoroase de învăţare în situaţii noi.
Pentru a spori eficienţa procesului educativ şi de creştere a copiilor, părinţii grădiniţelor participante la conferinţa Parenting responsabil primesc informaţii medicale corecte, actuale şi sfaturi direct de la medicii specialişti pediatri din cadrul reţelei de sănătate privată Regina Maria. Încurajăm părinţii să participe la temele propuse în această ediţie, să întrebe, să-şi exprime îngrijorările, punctele de vedere şi să participe la luarea deciziilor.
În ediţia a 3-a din luna mai, alături de reţeaua de sănătate privată Regina Maria, ne sunt parteneri Big step, Ecofarmacia, Boribon şi Cumparamedicamente.
Mulţumim partenerilor media care ne sunt alături de fiecare dată : Ziua de Cluj, Transilvania Reporter şi deweekend.
-
bigstep® – încălțăminte sănătoasă pentru copii
bigstep® este cea mai mare rețea de magazine din Romania, care comercializează exclusiv încălțăminte premium pentru copii de toate varstele, de la bebeluși până la adolescenți. Brandul a luat ființă în urmă cu 5 ani din dorința de a oferi părinților un sprijin real în ceea ce privește produsele cu un impact major asupra procesului de creștere și dezvoltare a copiilor.
Cu o ofertă care depășește 1.000 de modele disponibile pe stoc, bigstep® a adunat sub umbrela sa cele mai renumite mărci la nivel internațional: Pablosky, Biomecanics, Pediped, Garvalin, Agatha Ruiz de la Prada, Geox, Skechers, Crocs, Ralph Lauren, Ricosta, Igor, Cienta. Selecția de produse este într-o continuă expansiune și răspunde tuturor nevoilor: de la pantofiorii moi si flexibili pentru primii pasi, la încălțămintea ortopedică pentru copiii cu platfus diagnosticat sau pentru cei care vor să prevină această condiție, de la sandalele de plajă impermeabile care se curăță în mașina de spălat, la ghetele și cizmele căptușite cu lână naturală care protejează piciorușele de frig, de la pantofiorii eleganți pentru serbări și evenimente importante, la încălțămintea sport special proiectată pentru activitățile outdoor.
Fiecare model de încălțăminte este realizat în conformitate cu nevoile specifice ale piciorușelor aflate în timpul procesului de creștere și dezvoltare. Este important de menționat faptul că picioarele unui copil nu sunt picioarele unui adult în miniatură și de aceea, producătorii specializați în încălțăminte pentru copii folosesc o abordare distinctă, bazată pe studii și cercetări realizate în colaborare cu medici pediatri, medici ortopezi, institute de biomecanică, psihologi și chiar părinți. De asemenea, majoritatea modelelor din oferta bigstep® sunt aprobate de asociații medicale de podiatrie ca fiind benefice creșterii și dezvoltării corecte și sănătoase a mersului și a piciorușelor.
Pentru că educația este cheia spre cele mai multe alegeri pe care le facem, bigstep® ne face cunoscute câteva aspecte importante legate de sănătatea picioarelor pe care orice părinte ar trebui să le știe:
- Picioarele unui bebeluș sunt formate din cartilaje, aceeași compoziție flexibilă pe care o au și urechile și nasul unui adult;
- cea mai critică perioadă de dezvoltare are loc în primii ani de viață ai copilului;
- o încălțăminte prea rigidă sau prea strâmtă poate schimba forma piciorului copilului pentru totdeauna;
- Aproximativ 70% dintre problemele picioarelor sunt cauzate de purtarea unei încălțăminte proiectate greșit sau nepotrivită ca marime;
- piciorului unui copil se dezvoltă până la vârsta de aproximativ 18 ani;
- picioarele unui copil se dezvolta în mai multe etape, schimbarea încălțămintei fiind necesară tot la fiecare 3, 4 luni.
Prin urmare, alegerea unei perechi de încălțăminte pentru copii are implicații asupra dezvoltării musculo-scheletice și a posturii în viața de adult. A investi într-o încălțăminte potrivită înseamnă a investi pe termen lung în sănătate, mobilitate și bunăstare.
-
Campanie de informare a părinţilor
Ciclu de conferinţe, ediţia martie 2016
-
Timpul – ceea ce facem cu el devine esenţial. Găsirea echilibrului dintre viaţa personală şi viaţa profesională este o provocare pentru părinţi. Una din nevoile cele mai importante ale părinţilor este să găsească formula potrivită pentru a dedica timp atât familiei , în special copiilor, cât şi carierei. Timpul petrecut cu copilul clădeşte temelia relaţiei cu părinţii şi a celorlaltor relaţii pe care le va dezvolta copilul pe tot parcursul vieţii. Armonia unei familii vine din petrecerea unui timp de calitate împreună cu membrii acesteia.
-
Cum ne putem asigura că timpul pe care îl petrecem cu copilul este unul de calitate?
Vă invităm să participaţi la ediţia a II-a a campaniei de informare gratuită a părinţilor în grădiniţele din Cluj-Napoca şi Floreşti. În continuare este prezentat programul acestei editii cu locul si perioada de desfăşurare si temele propuse pentru a fi discutate împreună cu părinţii.
1 martie 2016, de la orele 16:00
“Grădiniţa cu Program Prelungit Trenuleţul Veseliei” – str. Câmpeni, nr. 3/C
Timpul de calitate şi rolul părinţilor în dezvoltarea armonioasă a copilului
CJRAE, psih. Melinda Kemenyfi
2 martie 2016, de la orele 16:30
“Grădiniţa cu Program Prelungit Cetatea Fetei” – B-dl Cetatea Fetei, FN
Timpul de calitate petrecut cu părinţii
Dir. Grădiniţa Transylvania College, psih. Cristina Ungvari
3 martie 2016, de la orele 16:00
“Grădiniţa cu Program Prelungit Neghiniţă” – str. C. Coposu, nr. 20
Ce aşteptări avem de la şcoala unde vrem să ne ducem copiii?
Dir. of Admissions, Transylvania College, Anca Rusu
Un meniu normal pentru copii şi părinţi
Clinica Artis, nd. Sigina Pop
Mesaj video – chef Adrian Hădean4 martie 2016, de la orele 16:00
“Grădiniţa cu Program Prelungit Bambi” -str. Moţilor, nr. 58
Cum să ne creştem copilul? Practici parentale eficiente.
CJRAE, psih. Drd. Iulia Clara ButeanParteneri:
-
Campanie de informare a părinţilor
Ciclu de conferinţe, ediţia noiembrie-decembrie 2015
-
Informarea este bună atâta timp cât se face din surse corecte și de încredere. Când este vorba despre sănătate, și în special, sănătatea copilului nostru, este de datoria noastră să ne inforrmăm și nu să tratăm după ureche, să avem încredere în sfaturile medicilor de specialitate.
Chiar dacă informarea necesită timp, e mai bine să ne documentăm ca să putem preveni și trata anumite probleme de sănătate.
Round Hill Club în colaborare cu Peditel 1791 – “Un proiect susţinut de Părinţi Clujeni”– urgențe și sfat medical pediatric prin telefon 24/7, cu tarif standard, fără suprataxă, care vine în sprijinul părinților clujeni oferind sfaturi de urgență din partea specialiștilor – organizează un ciclu de conferințe itinerante de Parenting responsabil . Vom avea posibilitatea să discutăm și să cerem sfaturi de la medici specializați pentru situația particulară a copiilor noștri.
Ne dorim ca la acest eveniment, să ajungă câţi mai mulți părinți, să aibă posibilitatea să afle lucruri noi, dar și să găsească răspunsuri la problemele propriilor copii, așa că am împărțit evenimentul pe teme, date și locații diferite.
-
Locul şi data desfăşurării:
Febra la copii. Întrebări, răspunsuri şi sfaturi utile.
Medic specialist Peditel 1791 – Dr. Emanuela Ardelean
24 noiembrie 2015
”Grădinița Parfum de tei” str. Horea, nr. 23 – ora 16.00
25 noiembrie 2015
”Round Hill Club” str. Vlădeasa, nr. 18 – ora 11.00 ) (parinti cu copii 0-3 ani)Febra la copii. Cum ne tratăm?
Medic specialist Peditel 1791 – Dr. Cristina Gheța
25 noiembrie 2015
”Grădinița Parfum de tei” str. Decebal, nr. 49-51 – ora 16.00Alimentaţia copiilor între parenting şi hrană.
Medic Specialist in diabet, nutritie si boli metabilice, specialist in obezitate, Dr. Madalina Indrie
2 decembrie 2015
Grădinița Alle Kinder” – str. Lăpușului, nr. 22 – ora 17.00
3 decembrie 2015
”Gradiniţa Micul Prinț” – Al. Herculane, nr. 13 – ora 16.00Rugăm părinţii (cu copii 0-3 ani) ce doresc să participe la tema care se va dezbate în locaţia Round Hill Club să se înscrie la nr. de telefon 0753466632.
Parteneri: