Cursuri Copii

 • Cursuri pentru copii

 • CURS DE ARTE VIZUALE ŞI MODELAJ ÎN LUT
   
  Le vom dezvălui copiilor o lume în care imaginaţia joacă un rol important, în care simţurile vor fi stimulate prin joacă: pipăim obiecte, ne jucăm cu lutul, pictăm şi colorăm pe diverse materiale, modelăm, decupăm, lipim, creăm obiecte şi personaje.

  Prin intermediul acestor cursuri, copiii se iniţiază şi aprofundează noţiuni fundamentale ale artelor plastice precum proporţii şi linie, valoraţie şi ton, formă şi culoare, amestec de culori sau pensulaţie. Prin joacă copiii vor afla lucruri despre linie, construcţie,compoziţie şi culori, iar în timp vor stăpâni noţiuni şsi tehnici de bază ale desenului şi picturii.
  În arta modelajului vor deprinde tehnicile de construire a obiectelor din lut, cu ajutorul colăceilor din lut, prin netezirea pereţilor; vor realiza forme geometrice pe care apoi le vor transforma în personajele sau animaluţele lor preferate.

  Promovăm dezvoltarea sensibilităţii, a imaginaţiei şi a creativităţii artistice micilor artişti. Copiii vor avea capacitatea de a se exprima plastic utilizând materiale, instrumente şi tehnici variate, vor cunoaşte şi interpreta operele de artă plastică şi decorativă.

  În urma acestui curs, copiii vor fi capabili:
  • să cunoască şi să diferenţieze materiale şi instrumente de lucru, să cunoască şi să aplice reguli de utilizare a acestora;
  • să recunoască elemente ale limbajului plastic şi să diferenţieze forme şi culori în mediul înconjurător;
  • să compună în mod original şi personal spaţiul plastic.

   
  Despre instructor: Erik Florin Maier

  – Absolvent al Universităţii de Arte şi Design Ion Andreescu 2008 la secţia Sculptură.

  – Absolvent de liceu de arte Romulus Ladea în 2004

  Locaţie: Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavriil” din Dâmbul Rotund, str. Munteniei 

  • Program:
   Joi, 18:00
  • Instructor:
   Erik Florin Maier
  • Vârsta:
   6-12 ani
  • Locuri disponibile:
   8
  • Preţ:
   Abonament 100 lei/lună
   sau 25 lei/şedinţă

  ATELIER MUZICAL ŞI DE CREATIVITATE

  Muzica şi ritmul au un loc important în viaţa unui copil la fel ca şi poveştile magice. Un copil poate să bată un ritm sau să fluiere în continuu fără să ştie că poate fi supărător pentru un adult. Copilul repetă ritmul, sunetele pentru că îi place ce aude şi doreşte să asculte fără pauză. Scopul acestei activităţi este, fără deosebire de copii care provin din familii cu cunoştiinţe muzicale sau nu, să dăruim copiilor cunoştinţe din lumea muzicii, să cunoască sunetele şi ritmurile frumoase. Educaţia muzicală este importantă în viaţa copilului şi ne dorim să-şi dezvolte spiritul melodic.

  Îi aşteptăm cu drag pe toţi copiii cu stare de spirit melodic, având posibiltatea de a explora mici instrumente muzicale, de a participa la runda de jocuri cu cântece şi să confecţioneze mici instrumente muzicale în cadrul atelierelor de muzică.

  Locaţie: Oficiul Parohial Reformat din cartierul Dâmbul Rotund (str. Corneliu Coposu, nr 72, colţ cu str. Făgăraşului)

  ZENEI NEVELÉS

  A gyermekek életében nagyon fontos szerepet játszik a zene, a ritmus, pont úgy ahogy a varázslatos mesék hallgatása is. Sokszor előfordul, hogy a gyermekek megállás nélkül ütögetnek valamit vagy kis sípot fújnak, ami nem azt jelenti, hogy a szülőket akarják bosszantani, hanem egyszerűen azt, hogy tetszik nekik a hang, a ritmus és sokszor hallani szeretnék. Ennek a tevékenységnek a célja az, hogy attól függetlenül, hogy a gyermek zenei ismeretekkel rendelkező családban nő fel vagy sem, szeretnénk megajándékozni minden csemetét a zene világával, a dallamok és ritmusok szépségével.

  Sok szeretettel várunk minden dallamos kedvű gyermeket, akiknek lehetőségük lesz körjátékokban részt venni, ritmushangszereket kipróbálni.

  Hely: @Kerekdombi Református Egyházközség – Kolozsvár – Str. Corneliu Coposu nr.72

   

  Despre instructor: Bernadette Cubiţchi

  Studentă la Universitatea ,,Babeș-Bolyai”, specializarea pedagogie muzicală. Faptul pentru care am ales acest profil este că din copilărie îmi doream să cânt. Nu conta când, unde sau cui. Pe lângă pasiunea de a cânta, nu doar cu vocea ci și cu mici instrumente, mi-am dorit să lucrez cu oameni, sperând că voi găsi o cale de aur cu fiecare persoană.

  În cele din urmă am ales să lucrez cu copiii, cu mici oameni care ne aduc zâmbetul pe buze chiar și în cele mai înnorate dimineți doar cu felul lor de a fi.

  • Program:
   Luni, 18:00 (în limba maghiară)
  • Instructor:
   Bernadette Cubiţchi
  • Vârsta:
   3 -8 ani
  • Locuri disponibile:
   10
  • Preţ:
   15 lei/şedinţă pentru copii cu vârsta peste 3 ani
   10 lei-şedinţă pentru copii cu varsta 2 -3 ani