Cum obţinem cooperarea copiilor prin comunicare nonviolentă?

March 19, 2020

🤠 La ce te gândești când auzi “𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗻𝗼𝗻𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮̆”?
Auzim tot mai mult vorbindu-se despre 𝒄𝒐𝒑𝒊𝒊 𝒗𝒊𝒐𝒍𝒆𝒏𝒕̦𝒊, despre 𝒃𝒖𝒍𝒍𝒚𝒊𝒏𝒈 și despre 𝒄𝒐𝒏𝒇𝒍𝒊𝒄𝒕𝒆 de tot felul. Conflicte între copii, între părinți, între părinți și copii, între educatoare și copii, între părinți și educatoare. 𝐂𝐮𝐦 𝐚𝐛𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐥𝐢𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞? Cum vă simțiți după un conflict? Cum e relația cu persoana cu care ati intrat în conflict? Știati că într-o zi într-o grupă de grădiniță există cel puțin 30 de conflicte între copii pe care educatoarea trebuie să le gestioneze?
🧐 𝐂𝐮𝐦 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐥𝐢𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢? Ati observat că există de fiecare dată o victimă și un “abuzator” sau aveți o atitudine neutră plină de curiozitate? Știati că modul în care educatoarea gestionează conflictele poate duce la creșterea sau scăderea frecvenţei acestora cu până la 80%? Ce putem face noi ca educatoare pentru a scădea frecvenţa conflictelor la grupă? Ce putem face pentru a crește frecvenţa comportamentelor prosociale? Ce pot face părinții pentru a obține cooperarea propriilor copii și pentru a gestiona comportamentele nedorite?
😊Comunicarea nonviolenta ne învață cum să avem relații armonioase cu cei din jur, cum să fim atenți atât la emoțiile și nevoile noastre, cât și la emoțiile și nevoile celeilalte persoane. Pentru că știm cu toții că atunci când avem relații armonioase ne simțim mult mai fericiţi. Dacă vrem să obținem cooperarea copiilor, mai întâi e important 𝙨𝙖̆ 𝙣𝙚 𝙘𝙤𝙣𝙚𝙘𝙩𝙖̆𝙢 𝙖𝙪𝙩𝙚𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙘𝙪 𝙚𝙞 𝙡𝙖 𝙣𝙞𝙫𝙚𝙡 𝙚𝙢𝙤𝙩̦𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝙨̦𝙞 𝙖𝙥𝙤𝙞 𝙨𝙖̆ 𝙡𝙚 𝙘𝙤𝙧𝙚𝙘𝙩𝙖̆𝙢 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙢𝙚𝙣𝙩𝙚𝙡𝙚.
🌱 Fără conectare nu putem obține corectare.

📚Facilitator: Psiholog Alexandra Jarda,
Absolventă a Facultăţii de psihologie și a Masteratului de Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie

🌸 Tema dezbătută:
𝑮𝒂𝒕𝒂 𝒄𝒖 𝑵𝑼 𝑽𝑹𝑬𝑨𝑼! 𝑪𝒖𝒎 𝒐𝒃𝒕̧𝒊𝒏𝒆𝒎 𝒄𝒐𝒐𝒑𝒆𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒐𝒑𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒑𝒓𝒊𝒏 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒏𝒐𝒏𝒗𝒊𝒐𝒍𝒆𝒏𝒕𝒂̆?

Desfăşurătorul programului Campaniei de Parenting Responsabil în grădiniţele clujene:
————————————-
👉 Grădiniţa cu PP ASCHIUŢĂ
Str. Fabricii, nr. 55
Joi, 19 martie de la orele 16:30
—————————————
👉 Grădiniţa cu PP ALBINUŢA
Str. Grigore Alexandrescu, nr. 21
Luni, 23 martie de la orele 16:00
——————————————-
👉 Grădiniţa cu PP PARFUM DE TEI
Str. Decebal nr. 49-51
Marţi, 24 martie de la orele 16:00
——————————————–
👉 Grădiniţa cu PP MĂMĂRUŢA
Str. Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 124
Miercuri, 25 martie de la orele 16:00

🍀 𝑨𝒄𝒆𝒂𝒔𝒕𝒂̆ 𝒆𝒅𝒊𝒕̧𝒊𝒆 𝒂𝒓𝒆 𝒍𝒐𝒄 𝒄𝒖 𝒔𝒑𝒓𝒊𝒋𝒊𝒏𝒖𝒍 Spiridusii Veseli 🍀
“𝗦𝗽𝗶𝗿𝗶𝗱𝘂𝘀̧𝗶𝗶 𝗩𝗲𝘀𝗲𝗹𝗶” 𝗻𝘂 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝘂𝗻 𝗹𝗼𝗰 𝗺𝗮𝗴𝗶𝗰 𝗱𝗲 𝗷𝗼𝗮𝗰𝗮̆, 𝗰𝗶 𝘀̧𝗶 𝘂𝗻 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂 𝗰𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃 𝗮𝘁𝗮̂𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶, 𝗰𝗮̂𝘁 𝘀̧𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗺𝗮̆𝗺𝗶𝗰𝗶. 𝗜̂𝗻 𝗰𝗮𝗱𝗿𝘂𝗹 𝗮𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿𝗲𝗹𝗼𝗿 𝘀𝗶 𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽-𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗿𝗲𝗰𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲, 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁̧𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝘀̧𝗶 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆, 𝗺𝗮̆𝗺𝗶𝗰𝗮 𝘃𝗮 𝗮𝘃𝗲𝗮 𝗯𝘂𝗰𝘂𝗿𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝘀𝗲 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘅𝗮, 𝗮 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮 𝘀̧𝗶 𝗶̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝗹𝗮𝘀̧𝗶 𝘁𝗶𝗺𝗽 𝗱𝗲 𝗮 𝘀𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗰𝗿𝗲𝘀̧𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘀̧𝗶 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶.

Colaboratori educaţionali:
PlayHub Cluj-Napoca
JumpingHouse
MakerKID
Centrele educationale mentionate mai sus vin în întâmpinarea nevoii copiilor de a interacţiona cu noi spatii educative, dar si de joacă, recent deschise in oraşul nostru, pregătind ateliere educative, de explorare, ingineresti si creative dedicate copiilor din grădiniţele participante.

Parteneri media: Transilvania Reporter, Clujul Copiilor

*𝑁𝑜𝑡𝑎̆:
Campania Parenting Responsabil în grădinitele clujene este un proiect conceput şi organizat de Round Hill Club. Întâlnirile educative de parenting se desfăşoară GRATUIT pentru părinţii grădiniţelor participante şi cadrele didactice din învăţământul preşcolar. Ediţia din martie 2020 se va desfăşura în 4 grădiniţe din Cluj-Napoca în zilele de 19, 23, 24 şi 25 MARTIE. Sunt bineveniţi şi părinţii ce urmează să-şi înscrie copiii la grădiniţele participante.

Leave a reply
Atelier de pictură pentru copiiOferta Scoala Altfel, Cluj-Napoca

Leave Your Reply