Cursuri Copii

 • Cursuri pentru copii

 • DANSURI MODERNE

  Dansul are rolul benefic de a scădea nivelul de anxietate al copiilor, fiind un mod de descărcare psihologică şi de comunicare a trăirilor, prin limbaj nonverbal. Practicarea dansului de către copii poate avea un efect miraculos asupra încrederii în sine, a stării de spirit şi a autocontrolului, inducând bucurie şi veselie.

  Prin participarea la clasa de dansuri urmărim copilul să se dezvolte şi să se educe în domeniul dansului şi a muzicii, învăţându-l să recunoască stilul de dans, să-şi îmbunătăţească capacităţile de comunicare, să socializeze, să-şi menţina sănătatea şi să-şi formeze expresivitate corporală şi artistică.

  Piese muzicale pentru clasa de 3-6 ani: – Am o căsuța mică – Aramsamsam – The gummy bear – Mueve la colita – Chu Chu ua- Brigada bum – Twist- Patty Shukla – Waka Waka- Shakira -Cheap Thrills-Sia

  Piese muzicale pentru clasa de 6-10 ani – Andra & David Bisbal- without You – Wisin & Carlos Vives- nota de amor – Don Omar- Danza kuduro – Justin Bieber- sorry – Carlos Vives& Shakira- bicicleta – Enrique Iglesias-Bailando – Willy William- Ego

  Despre instructor: Andreea Todoran

   “Momentan sunt mămică a doi copii minunați. Și care sper ca au moștenit măcar dragostea pentru muzică și dans de la mine… pentru că am început din tânără pruncie să cochetez cu dansul. La 4 ani mă străduiam să practic baletul, însă muzica ce răzbea prin ușa vecină m-a atras mai mult. Aşa că m-am mutat, la 6 ani, la cursurile de dans modern organizate la Palatul Copiilor Cluj, unde am și rămas până la începutul clasei a 5-a. Am apărut pe scenă la aproape toate spectacolele organizate de Palat. Au urmat apoi 7 ani de dans sportiv plini de antrenamente solicitante şi participări la competiții naţionale în cadrul şcolii Diamond Dance. Nu mă puteam opri doar la atât, astfel încât am continuat cu alți 8 ani de salsa, culminând cu trecerea la statutul de instructor în cadrul şcolii Salsa Calitate. Astfel că, după 23 ani de experienţă și după 4 tipuri de dans practicate, consider că am acumulat suficientă informație cât să o împărtășesc celor mici, cu răbdare, cu dragoste şi cu multe zâmbete!”

   

  • Program copii vârsta 6-10 ani:
   Marţi şi joi, 16:00
  • Program copii vârstă 3-6 ani:
   Marţi şi joi, 17:00
  • Instructor:
   Andreea Todoran

  • Locuri disponibile:
   15 copii/ grupă
  • Preţ:
   Abonament 100 lei/lună
   sau 20 lei/şedinţă

  CURS DE ARTE MARŢIALE: SHOTOKAN

  Artele marţiale sunt forme vechi de luptă, transformate în lumea modernă în sport, autoapărare şi recreere. Şcolile tradiţionale de arte marţiale includ în antrenamentul lor tehnici mentale sau de meditaţie pentru a promova transformarea personală pozitivă. Cursurile de arte marţiale pentru copii le vor oferi o mai bună condiţie fizică şi le vor spori încrederea în sine; vor învăţa tehnici de autoapărare de la instructori de arte marţiale profesionişti.

  Shotokan este un stil de Karate introdus de maestrul Gichin Funakoshi (1868-1957). Foarte răspândit în lume, Shotokan se traduce prin “Şcoala lui Shoto”, după porecla (Shoto) sub care era cunoscut maestrul Funakoshi, dar există şi alte interpretări cum ar fi “Şcoala bradului şi a valului”, simbolizând veşnica tinereţe a concepţiilor şi neîncetata muncă care trebuie depusă pentru a putea însuşi aceste principii, Acest stil pune accentul pe poziţiile adânci şi lungi, pe tehnicile eficace în lupta de la distanţă şi pe dezvoltarea vitezei. Tehnicile de mâini şi cele de picior apar în proporţii egale.

  5 motive benefice pentru a vă inscrie copilul la un curs de arte marţiale:

  1. Activitate fizică sănătoasă

  Copilul va deprinde principii corecte de mişcare, care îl vor dezvolta armonios, va creşte gradul de coordonare, se îmbunătăţesc reflexele, simţul echilibrului.

  1. Formarea unui caracter puternic

  Artele marţiale pot aduce un aport imens, asupra unui caracter în formare, cultivând corectitudinea, răbdarea, crescând încrederea în sine, curajul.

  1. Autoapărare

  Dincolo de tehnicile eficiente de arte marţiale, copilul va învăţa o strategie, principii care se pot aplica la diverse situaţii. Copilul va înţelege că nu violenţa este soluţia şi va deveni mai responsabil de acţiunile şi de abilităţile sale.

  1. Probleme comportamentale

  Se consideră că practicarea acestui sport poate fi o terapie la copiii cu ADHD (deficit de atenţie/ hiperreactivitate) care se caracterizează prin lipsa concentrării şi un caracter impulsiv, hiperreactiv. Artele marţiale promovează concentrarea şi reduc impulsivitatea prin concentrarea intensă asupra unor exerciţii fizice, urmează comenzi verbale şi vizuale şi se antrenează într-un mediu controlat, disciplinat.

  1. Implicarea serioasă în activităţti extraşcolare

  Sala de antrenament poate oferi prilejul de a petrece timpul liber într-un mod activ, de a lega relaţii durabile cu colegii, mai ales prin prisma unor pasiuni comune în care cei mici se antrenează reciproc.

  Despre instructor: sensei Maier Florin

  – Posesor a 4 DAN (4 centuri negre)

  – A antrenat sute de copii, adolescenţi şi oameni maturi de diverse profesii, printre care cadre militare şi din Jandarmerie.

  – Înfiinţează Clubul ENRYO apoi îl lasă “moştenire” fostului său elev Adrian Boldiş.

  – Înfiinţează clubul WHITE TIGERS KARATE cu Merca Cristian, fost elev al Senseiului.

   

  Acte necesare pentru înscriere:
  – adeverinţă medicală de la medicul de familie privind sănătatea copilului
  – formular de înscriere

  • Program:
   Marţi şi Vineri, 18:00
  • Instructor:
   Sensei Maier Florin
  • Vârstă copii:
   6-10 ani
  • Locuri disponibile:
   15
  • Preţ:
   Abonament 100 lei /lună
   sau 20 lei/ şedinţă

  BALET

  Cursul de balet este un mod excelent de a te tonifia prin dans, de a dobândi o linie expresivă a corpului, elasticitate, muzicalitate, un tonus bun, o minte şi un corp sănătos. Baletul se bazează pe reguli de execuţie foarte precise, pe o tehnică specifică ce conţine simetrie, claritate, logică, echilibru şi fluiditate.
  Copiii vor exersa elementele de bază ale mişcării creative şi ale baletului, iar exerciţiile fizice vor urmări întărirea musculaturii, lungirea tendoanelor şi sporirea capacităţii de concentrare şi coordonare.

   Despre instructor: Dorina Lucaciu

  -Balerină la Opera Naţională Română din Cluj -Napoca

  • Program:
   Luni şi miercuri: 16:00
  • Instructor:
   Dorina Lucaciu
  • Vârsta:
   4 - 8 ani
  • Locuri disponibile:
   15
  • Preţ:
   Abonament 100 lei/lună
   sau 20 lei/oră
  CURS DE ARTE VIZUALE ŞI MODELAJ ÎN LUT
   
  Le vom dezvălui copiilor o lume în care imaginaţia joacă un rol important, în care simţurile vor fi stimulate prin joacă: pipăim obiecte, ne jucăm cu lutul, pictăm şi colorăm pe diverse materiale, modelăm, decupăm, lipim, creăm obiecte şi personaje.

  Prin intermediul acestor cursuri, copiii se iniţiază şi aprofundează noţiuni fundamentale ale artelor plastice precum proporţii şi linie, valoraţie şi ton, formă şi culoare, amestec de culori sau pensulaţie. Prin joacă copiii vor afla lucruri despre linie, construcţie,compoziţie şi culori, iar în timp vor stăpâni noţiuni şsi tehnici de bază ale desenului şi picturii.
  În arta modelajului vor deprinde tehnicile de construire a obiectelor din lut, cu ajutorul colăceilor din lut, prin netezirea pereţilor; vor realiza forme geometrice pe care apoi le vor transforma în personajele sau animaluţele lor preferate.

  Promovăm dezvoltarea sensibilităţii, a imaginaţiei şi a creativităţii artistice micilor artişti. Copiii vor avea capacitatea de a se exprima plastic utilizând materiale, instrumente şi tehnici variate, vor cunoaşte şi interpreta operele de artă plastică şi decorativă.

  În urma acestui curs, copiii vor fi capabili:
  • să cunoască şi să diferenţieze materiale şi instrumente de lucru, să cunoască şi să aplice reguli de utilizare a acestora;
  • să recunoască elemente ale limbajului plastic şi să diferenţieze forme şi culori în mediul înconjurător;
  • să compună în mod original şi personal spaţiul plastic.

   
  Despre instructor: Erik Florin Maier

  – Absolvent al Universităţii de Arte şi Design Ion Andreescu 2008 la secţia Sculptură.

  – Absolvent de liceu de arte Romulus Ladea în 2004

  • Program:
   Joi, 18:00
  • Instructor:
   Erik Florin Maier
  • Vârsta:
   6-12 ani
  • Locuri disponibile:
   8
  • Preţ:
   Abonament 100 lei/lună
   sau 25 lei/şedinţă

  CURS DE LIMBA GERMANĂ

  Limbile străine au devenit materii atrăgătoare pentru copii de la vârste foarte mici. Părinţii realizează cât de necesar este ca cei mici să studieze limbi străine, datorită faptului că acestea oferă şanse multiple în viitor, din punct de vedere profesional şi nu numai.

  Atelierele noastre de germană sunt special concepute pentru copii, stimulându-le  creativitatea şi imaginaţia. Abordăm educaţia nonformală prin fişe, jocuri special concepute pentru ca cei mici să se concentreze şi să reţină informaţiile  într-un mod plăcut.

  • Program:
   Luni 17:00-18:00 şi joi 18:00-19:00
  • Instructor:
   Renata Demeny
  • Vârsta:
   6-10 ani
  • Locuri disponibile:
   8
  • Preţ:
   200 lei/modul/ 10 şedinţe
   sau 30 lei/ şedinţă

  ATELIER MUZICAL ŞI DE CREATIVITATE

  Muzica şi ritmul au un loc important în viaţa unui copil la fel ca şi poveştile magice. Un copil poate să bată un ritm sau să fluiere în continuu fără să ştie că poate fi supărător pentru un adult. Copilul repetă ritmul, sunetele pentru că îi place ce aude şi doreşte să asculte fără pauză. Scopul acestei activităţi este, fără deosebire de copii care provin din familii cu cunoştiinţe muzicale sau nu, să dăruim copiilor cunoştinţe din lumea muzicii, să cunoască sunetele şi ritmurile frumoase. Educaţia muzicală este importantă în viaţa copilului şi ne dorim să-şi dezvolte spiritul melodic.

  Îi aşteptăm cu drag pe toţi copiii cu stare de spirit melodic, având posibiltatea de a explora mici instrumente muzicale, de a participa la runda de jocuri cu cântece şi să confecţioneze mici instrumente muzicale în cadrul atelierelor de muzică.

  ZENEI NEVELÉS

  A gyermekek életében nagyon fontos szerepet játszik a zene, a ritmus, pont úgy ahogy a varázslatos mesék hallgatása is. Sokszor előfordul, hogy a gyermekek megállás nélkül ütögetnek valamit vagy kis sípot fújnak, ami nem azt jelenti, hogy a szülőket akarják bosszantani, hanem egyszerűen azt, hogy tetszik nekik a hang, a ritmus és sokszor hallani szeretnék. Ennek a tevékenységnek a célja az, hogy attól függetlenül, hogy a gyermek zenei ismeretekkel rendelkező családban nő fel vagy sem, szeretnénk megajándékozni minden csemetét a zene világával, a dallamok és ritmusok szépségével.

  Sok szeretettel várunk minden dallamos kedvű gyermeket, akiknek lehetőségük lesz körjátékokban részt venni, ritmushangszereket kipróbálni.

   

  Despre instructor: Bernadette Cubiţchi

  Studentă la Universitatea ,,Babeș-Bolyai”, specializarea pedagogie muzicală. Faptul pentru care am ales acest profil este că din copilărie îmi doream să cânt. Nu conta când, unde sau cui. Pe lângă pasiunea de a cânta, nu doar cu vocea ci și cu mici instrumente, mi-am dorit să lucrez cu oameni, sperând că voi găsi o cale de aur cu fiecare persoană.

  În cele din urmă am ales să lucrez cu copiii, cu mici oameni care ne aduc zâmbetul pe buze chiar și în cele mai înnorate dimineți doar cu felul lor de a fi.

  • Program:
   Miercuri, 17:00 (în limba maghiară)
   Miercuri, 18:00 (în limba română)
  • Instructor:
   Bernadette Cubiţchi
  • Vârsta:
   3,5 -8 ani
  • Locuri disponibile:
   8
  • Preţ:
   Abonament: 80 lei/ lună/ 4 şedinţe
   sau 25 lei/ şedinţă

  CURS DE ŞAH

  Şahul numit “sportul minţii”, dezvoltă imaginaţia şi creativitatea copilului, permiţându-i un mod personal de abordare a partidei de şah şi de manifestare a personalităţii în cel mai creativ mod.

  Beneficiile acestui minunat sport, în special pentru copii şi adolescenţi:
  • ajută la formarea unei gândiri logice şi eficiente, ajutându-i să selecteze cea mai bună variantă dintr-un număr mare de opțiuni, alegerea planului de joc,
  • ajută la memorare, comparaţii ale unor poziţii cu poziţii tip, tehnici de joc s.a.m.d. Învăţarea acestor lucruri de către tineri îi vor ajuta în viaţa de zi cu zi în toate domeniile de activitate.
  • îi ajută în luarea deciziilor în mod rapid și cu acuratețe sub presiunea timpului, o abilitate extrem de utilă pentru îmbunătățirea performanţei la şcoală.

  Despre instructor: Cristina Opriş

  – Premiant cu locul III la Competiţia Naţională de Şah în anul 1988

  • Program:
   Vineri, 17:00
  • Instructor:
   Cristina Opriş
  • Vârsta:
   5-10 ani
  • Locuri disponibile:
   6
  • Preţ:
   Abonament: 80 lei/ 4 şedinţe

  CURSURI DE INSTRUMENTE MUZICALE

  Clubul “Instruments around the world”: se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 – 8 ani. Acest curs este ca o introducere în lumea muzicii pentru preşcolari unde ei au oportunitatea să înveţe toate instrumentele diferitelor regiuni. De la ukulele până la pian şi de la kazoo până la bangra, copiii se vor juca şi vor învăţa atât noţiunile de bază ale muzicii cât şi frumoasa istorie a instrumentelor muzicale. Aceste activităţi îi vor ajuta pe cei timizi să se deschidă, iar cei activi îşi vor putea canaliza energia imensă într-o activitate extrem de distractivă.

  Atelierele magice de creativitate muzicală vor încânta copilul prin descoperirea instrumentelor muzicale, învăţarea unui repertoriu de cântece în limba engleză şi română, toate sub îndrumarea unui facilitator cu o experienţă şi o expertiză cu totul specială, Teodora Slevoacă.

  Teoria muzicii: Acest curs vine ca suport pentru cei care încep studierea unui instrument muzical cât tot odată şi pentru cei care doresc să îşi îmbunătăţească cunoştinţele deja acumulate. Cursul va fi format din 3 grupe: începători, intermediari , avansaţi, şi este adresat copiilor începând cu vârsta de 7 ani. Alături de profesorii de specialitate, copiii vor învăţa notaţia muzicală, structurile ritmice,intervalele muzicale cât tot odată şi  intonarea solfegiilor.

  Glockenspiel:  este un instrument de percuţie ce are clape de metal aranjate la fel ca şi clapele pianului; este un instrument care se poate învăţa atât la lecţii individuale cât şi la cele de grup. Vârsta minimă de începere a cursului este de 2 ani.

  Ukulele: este un instrument ce face parte din categoria instrumentelor cu coarde, majoritatea îl ştim sub denumirea de “chitara mică”;  este un instrument versatil, poţi cânta toate genurile muzicale, de la jazz, pop, rock, r &b până chiar şi populara. Ukulele te fac să zâmbeşti şi te binedispune. Vârsta minimă de începere a cursului este de 8 ani. Se poate studia atât individual cât şi în grupuri de maxim 7 copii.

  Blockflute/Recorder: este un instrument de suflat foarte îndrăgit de copii datorită sonorităţii lui, dimensiunile instrumentului sunt reduse astfel încât îl poţi lua cu tine în orice excursie cu colegii. Vârsta minimă de începere a cursului este de 7 ani. Se poate studia atât individual cât şi în grupuri de maxim 7 copii.

  Body percussion:  un curs foarte distractiv unde ne vom juca cu ritmuri de la cele mai simple la cele compuse folosindu-ne corpul ca şi instrument muzical, este un curs la care pot participa şi părinţii alături de copii. Vârsta minimă de participare este de 8 ani, se vor face 3 grupe începători, intermediari, avansaţi. O grupă poate avea maxim 12 înscrişi.

  Rhythm group: este un curs dedicat special adolescenţilor unde vor învăţa diferite formule ritmice la diferite obiecte precum beţe de tobe , găleţi de plastic, sticle cu apă etc.Vârsta minimă de participare este de 12 ani . O grupă poate avea maxim 12 înscrişi.

   

  Despre instructor: Teodora Slevoacă

  “Muzica reprezintă oglinda sufletului”. Plecând de la aceste cuvinte mi-am început cariera în acest minunat domeniu. Din dorinţa de a insufla pasiunea pentru muzică tinerelor inimi, am început să predau muzică copiilor şi nu numai. Absolventă a Academiei de Muzică “Gh. Dima” secţia Interpretare muzicală, violoncel, m-am făcut remarcată prin tenacitate, promptitudine dar mai ales prin premiile şi colaborările avute cu Filarmonica din Cluj-Napoca sub bagheta lui Oliver Diaz-Spania si Mischa Katz-Franta, Bayerische Philharmonie-Germania, The world Orchestra, şi cu renumiţi violoncelişti precum Adrian Mantu – Irlanda, Răzvan Suma – România şi Marin Cazacu – România, etc. Tot odată menţionez că am avut nenumărate colaborări cu trupe şi artişti naţionali precum: Vunk, Alexandra Ungureanu , Electronic Labs, Lights Out, Big Dimm a Band etc. Un lucru aparte care mă defineşte este capacitatea de a crea o frumoasă paletă a genurilor muzicale plecând de la clasic până la rock. Motto-ul după care mă ghidez este: “Muzica este pretutindeni, tot ce trebuie să facem este să ascultăm.”

   

  • Program:
   Vineri 16:30
  • Instructor:
   Teodora Slevoacă
  • Vârsta:
   3-16 ani
  • Locuri disponibile:
   10
  • Preţ:
   Abonament: 170 lei/lună/ 4 şedinţe
   sau 50 lei / o şedinţă

  INSTRUMENTE 1:1 (Ore individuale cu profesorul)

  Chitară începători: Învăţăm prin metode eficiente tot ceea ce e nevoie să cunoaştem despre chitară, exersăm muzică clasică, uşoară, musical-uri. Chitara stimulează creativitatea, dezvoltarea auzului muzical şi a simţului ritmic. Vârsta minimă de începere a cursului este de 6 ani.

  Pianul: instrumentul cu care majoritatea copiilor încep studierea unui instrument musical. Ştiţi de ce? Simplu , acest instrument ajută copiii să îşi dezvolte o multitudine de calităţi şi anume: sensibilitatea auditivă, motricitatea fină , răbdarea şi perseverenţa ,atenţia şi memoria, stima de sine, spiritul de competiţie, cultura generală şi lista poate continua. Vârsta minimă de începere a cursului este de 3 ani.

  Violoncel:  un instrument cu coarde, mai mic decât contrabasul şi foarte des utilizat în toate genurile muzicale, de la classic la rock, pop, funk, country etc. În ultima perioadă expansiunea acestui instrument a fost de proporţii, deoarece tot mai multe trupe renumite descoperă frumuseţea acestui instrument. Vârsta minimă de începere a cursului este de 9 -10 ani.

  Ukulele: un instrument ce face parte din categoria instrumentelor cu coarde, majoritatea îl ştim sub denumirea de “chitara mică”;  este un instrument versatil, poţi cânta toate genurile muzicale, de la jazz, pop, rock, r &b până chiar şi populara. Ukulele te fac să zâmbeşti şi te binedispune. Vârsta minimă de începere a cursului este de 8 ani. Se poate studia atât individual cât şi în grupuri de maxim 7 copii.

  Blockflute/Recorder: un instrument de suflat foarte îndrăgit de copii datorită sonorităţii lui; dimensiunile instrumentului sunt reduse astfel încât îl poţi lua cu tine în orice excursie cu colegii. Vârsta minimă de începere a cursului este de 7 ani. Se poate studia atât individual cât şi în grupuri de maxim 7 copii.

   

  Despre instructor: Teodora Slevoacă

  “Muzica reprezintă oglinda sufletului”. Plecând de la aceste cuvinte mi-am început cariera în acest minunat domeniu. Din dorinţa de a insufla pasiunea pentru muzică tinerelor inimi, am început să predau muzică copiilor şi nu numai. Absolventă a Academiei de Muzică “Gh. Dima” secţia Interpretare muzicală, violoncel, m-am făcut remarcată prin tenacitate, promptitudine dar mai ales prin premiile şi colaborările avute cu Filarmonica din Cluj-Napoca sub bagheta lui Oliver Diaz-Spania si Mischa Katz-Franta, Bayerische Philharmonie-Germania, The world Orchestra, şi cu renumiţi violoncelişti precum Adrian Mantu – Irlanda, Răzvan Suma – România şi Marin Cazacu – România, etc. Tot odată menţionez că am avut nenumărate colaborări cu trupe şi artişti naţionali precum: Vunk, Alexandra Ungureanu , Electronic Labs, Lights Out, Big Dimm a Band etc. Un lucru aparte care mă defineşte este capacitatea de a crea o frumoasă paletă a genurilor muzicale plecând de la clasic până la rock. Motto-ul după care mă ghidez este: “Muzica este pretutindeni, tot ce trebuie să facem este să ascultăm.”

   

  • Program:
   la solicitarea clientului
  • Instructor:
   Teodora Slevoacă
  • Vârsta:
   5 -16 ani
  • Locuri disponibile:
   2
  • Preţ:
   Abonament: 170 lei/lună/ 4 şedinţe
   sau 50 lei / o şedinţă

  FIT KIDS

  Sănătatea copiilor este pe primul loc în orice familie. Fit Kids este un program special destinat celor mici, care le dezvoltă calităţile motrice de bază (alergat, sărit, târât, aruncat) şi le tonifică muşchii posturali (muşchii care menţin postura) totul prin intermediul jocului şi al bunei dispoziţii. Categoriile de vârsta sunt cuprinse între (4-6ani, 7-10 ani şi 11-15 ani).

   

  Despre instructor: Petru Bozeşan

  Absolvent al Universităţtii Babes Bolyai, Facultatea de Ştiinţe Economice şi gestiunea afacerilor, masterant în Educaţie fizică, fitness şi agrement în turism, tehnician nutriţionist, este legitimat în cadrul clubului sportiv Universitatea 1918 Cluj, secţia culturism şi fitness şi finalist la Romania’s Next Top Trainer 2016, concurs organizat de revista Men’s Health.
  În prezent este student în an terminal la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, secţia Kinetoterapie şi Motricitate Specială.
  Activitate Sportivă:
  Locul IV Tiger Clasic Cluj 2015, categoria bodybuilding clasic
  Locul II Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness 2015, categoria fitness
  Locul III Cupa Federaţiei 2015, categoria men’s psysique
  Locul III Mr Napoca, categoria culturism
  Locul I Campionatul Naţional de culturism şi fitness 2016, etapa zonală, categora men’s psysique
  Locul 6 Cupa Federaţiei 2016, categora men’s psysique
  Locul 4 Campionatul Naţional de culturism şi fitness 2016 categoria men’s psysique

   

   

  • Program:
   Joi: 18:00
  • Instructor:
   Petru Bozeşan
  • Vârsta:
   4 - 15 ani
  • Locuri disponibile:
   12
  • Preţ:
   Abonament: 170 lei/lună/ 4 şedinţe
   sau 50 lei / o şedinţă

  ARTĂ EXPERIMENTALĂ

  Atelier de Cercetare, Învăţare, Dezvoltare prin artă

  Oferim strategii de dezvoltare a gândirii vizuale, strategii de dezvoltare a atenţtiei şi concentrării, o serie de experienţe interactive, care urmăresc rezolvarea de probleme, dar şi gestionarea emoţională şi comportamentală. Cursul va fi susţinut de multiple tehnici de explorare a diferitelor medii şi materiale de lucru şi va viza conectarea la realitatea înconjurătoare (sursa primară), parcurgerea curentelor artistice şi conexiunea cu marii pictori ai istoriei universale.

  Acest curs permite elevilor să si dezvolte următoarele abilități și calități:
  • capacitatea de a comunica prin utilizarea de materiale și tehnici adecvate într-un mod organizat;
  • experimentarea, inovarea și utilizarea intuiției și imaginației;
  • facultățile critice și analitice; capacitatea de a identifica, de a cerceta și de a evalua problemele într-un mod sistematic;
  • încredere, inițiativă și un sentiment de aventură și de realizare;
  • achiziționarea unui vocabular de lucru relevant;
  • o conștientizare și apreciere a interdependenței

  Se va studia:
  Noţiuni de teoria culorii
  Perspectiva (Spatiul, planurile, masuratorile)
  Lumina şi umbra
  Proporţiile corpului uman- portretul, părţi componente
  Compoziţia decorativă
  Peisajul
  Elemente de floră şi faună
  Arta din diferite culturi şi curente artistice
  Tehnici de desen şi pictură
  Explorare şi dezvoltare de idei

  !! Lucrarile copiilor vor fi expuse ocazional in cadrul spectacolelor organizate la club sau in locatiile colaboratorilor nostri.

  Despre trainer: profesor şi psiholog Paula Negrea

  “Experienţa de 25 de de ani la catedră, ca profesor, şi cea de 10 ani, ca psiholog, mă legitimează şi mă determină  să mă implic activ, în orice împrejurare,  în identificarea  nevoilor copilului, în universul său superior, potenţându-i la maximum propriile valori.

  Abordarea psihologică prin artă, este cheia cea mai potrivită spre zonele ferecate din noi.

  Arta înfrumuseţează zilele, experienţele, accesează capacităţile mnezice, deconectează şi reconfortează. Abordând-o, îţi dai, fără să vrei, frâu liber imaginaţiei, având noi trăiri, în contexte noi, oferindu-ţi astfel  răgaz de contemplare şi dorinţa de explorare.

  Cu cât o accesezi mai devreme, cu atât acumulezi garanţii că timpul va curge frumos, cu tot ce ai învăţat ca însemnând estetic, creativ, motivaţie, îndrăzneală, etc.

  Arta este limbajul universal al sufletului.”

   

  • Program:
   Vineri: 17:00
  • Instructor:
   Paula Negrea
  • Vârsta:
   5 - 14 ani
  • Locuri disponibile:
   12
  • Preţ:
   55 lei / o şedinţă

  CLUBUL ADOLESCENŢILOR MANIERAŢI

  Deschidem primul club al adolescenţilor manieraţi din România!

  Credem cu tărie că bunele maniere sunt nişte ghidări pentru o viaţă mai bună şi reprezintă o bază sănătoasă în educaţia unui copil. Rolul nostru e acela de a însoţi şi ghida copilul în însuşirea unor informaţii şi abilităţi care să-l sprijine întreaga viaţă.
  Metodele folosite în interacţiunea cu adolescenţii sunt unele blânde, practice şi eficiente, care pun copilul pe primul loc, îl încurajează să-şi ofere părerea şi să se implice, oferind “de ce”-ul pentru fiecare element din codul bunelor maniere.

  Codul bunelor maniere este un ghid complex ajutandu-i:
  1. Să aibă Încredere în sine – cu cât copilul se simte mai bine în pielea sa, cu atât îi va trata mai bine pe ceilalţi şi pe măsură ce acţiunile sale politicoase dau rezultate, stima de sine creşte.
  2. Să simtă Fericire – actele de bunătate creează o stare de bine, astfel ca şi copiii experimentează o stare de satisfacţie şi împlinire cu fiecare act de bunătate şi respect săvârşit. Studii care atestă acest lucru, se găsesc în Journal of Social Psychology.
  3. Să aibă Oportunităţi – un copil crescut cu o bază sănătoasă care include bunele maniere, va avea oportunitatea de a accesa mai uşor o carieră de succes şi relaţii sănatoase atât în plan personal cât şi profesional. Cei de la Harvard Business Review au publicat un articol care descrie importanţa acţiunilor şi vorbelor şi modul în care acestea au un impact major în relaţia cu ceilalţi.
  4. Să deţină Un grad crescut al sănătăţii – conform Oxford Journals, un om cu relaţii bune şi o stare bună interioară , are un grad crescut al sănatăţii şi o stare de bine. În consecinţă, un om manierat are şi o sănătate bună .
  5. Să primească Reciprocitate – politeţea cere politeţe. Mai exact, oamenii trataţi cu respect vor răspunde cu respect. Cei de la Public Schools in Green River, au inclus într-un program anti-bullying (anti agresivitate) cursuri de bune maniere şi au obţinut rezultate bune.

   

  Despre coordonator: dr. Anca Şerban

  Îmbină cu bucurie şi căldură metodele de abordare ale copilului, studiate în zona de sănătate – pediatrie şi pedodonţie cu cele dobândite de-a lungul unei formări de 3 ani practitioner, coaching şi master în cadrul Insitiutului Resonanz Kutschera din Viena.

   

  • Program:
   Marti: 19:00
  • Instructor:
   Anca Şerban
  • Vârsta:
   10 - 18 ani
  • Locuri disponibile:
   12
  • Preţ:
   100 lei/lună
   sau 25 lei / şedinţă